BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Derűsen látja a jövőt az Intel

Az Intel megemelte az erre a negyedévre vonatkozó várakozásait. A chipek iránti erősödő kereslet újabb jelzés a PC-szektor állapotának javulására.

Az IT szektor befektetői korábban a Dell vártnál kisebb veszteségének örülhettek, most pedig a világ legnagyobb chipgyártója szolgált jó hírekkel. Az Intel a korábbi 8,8 milliárd helyett most 9,2 milliárd dolláros forgalmat vár – jelenti az AP.

A Intel már júliusban jelezte, hogy javul a PC-ágazat helyzete, a vállalat második negyedéves eredménye jelentősen felülmúlta a Wall Street várakozásait.

Mint arról korábban beszámoltunk, a világ második legnagyobb PC-gyártója, a Dell május és július között 22 százalékkal kevesebb számítógépet adott el, nettó profitja 23 százalékkal csökkent. Az eredmények ugyanakkor kellemes meglepetést jelentettek a Wall Streeten, a cég részvényeinek árfolyama ezért több mint hat százalékot emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.