Az intézmények fűtési rendszereinek a felújítására szakosodott társaság a konyhai reformokat gazdasági szempontból ugyanolyan ígéretesnek tartja, mint a fűtésieket. Ezt példával is alátámasztja: a sárospataki önkormányzatnál indított, 160 millió forintos projekt révén 40 százalékkal kisebb lett az energiafelhasználás is.
„Az elavult technológia túlzott energiafelvételt és nagyobb energiaköltséget generál. A gyenge eszközellátottság és az ezzel járó nagy élőmunka-ráfordítás megdobta a bérköltségeket a közétkeztetési szektorban” – mondta Makra József, az RFV Nyrt. vezérigazgatója.
Magyarországon is kötelező az EU minőségbiztosítási előírásait rögzítő HACCP rendszer használata, az annak nem megfelelő konyhákat a felügyelő hatóság a második felszólítás után akár be is zárhatja. Az RFV konyhaüzemeltetés-racionalizálási programja éppen e problémákat hivatott megoldani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.