BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem igaz, hogy a Toyotát utánoztuk - Ön hogy látja, szavazás!

A Honda új Insight hibridjével kapcsolatban többször megfogalmazódott, hogy japán riválisának, a Toyotának hasonló modelljét másolja. A Honda vezetősége cáfolja az utánzás vádját.

  A Toyota Prius jelenleg a világ legnépszerűbb hibrid autója. A Honda bemutatta saját környezetbarát modelljét, az Insightot, amely a média elemzések szerint meglehetősen hasonlít riválisára.

A Honda vezetősége most reagált az állításokra.

Nobuki Ebisawa ügyvezető igazgató szerint egyáltalán nem igaz, hogy az Insight a Prius hasonmása lenne, legfeljebb "a tető vonalvezetésében lehetnek hasonlóságok" – jelenti az AP.

Ebisawa szerint a hibridek tervezésénél felmerülő hasonló igényeknek köszönhetően hasonlítanak egymásra ezek az autók. Ugyanakkor – tette hozzá a Honda menedzsere – az Insight tervezésekor a cégnek a hatvanas években bevezetett design elvei játszottak fontos szerepet

A Toyota és a Honda megközelítőleg azonos időben vezette be saját hibrid modelljét és mindkettő sikeresnek mondható a válság sújtotta autóipari ágazatot tekintve.

A Prius az első olyan hibrid, amely az eladási lista élére került Japánban, vezető pozícióját három hónapon keresztül tartotta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.