BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Önmagán spórolva ért el jó eredményt a Heineken

A világ harmadik legnagyobb sörgyára, a Heineken a vártnál jobb félévi eredményt jelentett be, mert költségeinek csökkentésével ellensúlyozta a forgalom visszaesését.

Az idei első hat hónapban nettó profitja 489 millió euró volt, ez 20 százalékos növekedést jelez a tavalyi év azonos időszakához képest – jelenti a BBC.

Ugyanakkor a sör értékesítési forgalma - a cégfelvásárlásokat leszámítva - 6,6 százalékkal csökkent. A Heineken szerint az önköltségcsökkentési programja 50 millió euró összegű megtakarítást eredményezett 2009 első felében.

A cég elnöke-vezérigazgatója szerint a költségek lefaragására az elkövetkező időszakban is van lehetőség. Jean-François von Boxmeer szerint a profitabilitás növelése és a brit piacon a hosszú távú pozíciók elfoglalása biztosított. A Heineken a Carlsberggel közösen vásárolta fel a Scottish & Newcastle vállalatot, a 7,8 milliárd fontos üzlet mostanra zárult le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.