BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötödével kevesebb magyar ment idén eddig az Adriára

Ez év első hét hónapjában ötödével csökkent a Horvátországba látogató magyar turisták száma, elsősorban a gazdasági válsággal összefüggésben – közölte egy Zágrábban rendezett háttérbeszélgetésen Branko Grgic, a horvát turisztikai tárca államtitkára.

Hozzátette: a kedvezőtlen gazdasági környezet hatásai nemcsak a magyar vendégek számának apadásában, hanem az egész ágazat teljesítményében megmutatkoznak.



Az országba látogató turisták száma 2009 első öt hónapjában 1,9 millió, a vendégéjszakáké pedig 5,6 millió volt: előbbi 8, utóbbi 9 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. (2008 egészében egyébként 11,3 millió turista összesen 57,1 millió vendégéjszakát töltött az országban.)

Branko Grgic ugyanakkor hangsúlyozta: bár az idei szezon egyértelműen rosszabb lesz, mint a tavalyi, a fejlesztéseket több területen is folytatni kívánják. Kiemelt hangsúlyt helyeznek például az ágazatban dolgozó alkalmazottak oktatására, képzésére, ezen belül leginkább a nyelvoktatásra, hiszen – bár már jelentős előrelépés érzékelhető – ezen a téren bőven van mit javítani.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.