BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgató a Magyar Közút élén

Augusztus 17-től Zsupponits Jenő vette át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetését. A mérnök-közgazdász végzettségű új vezérigazgató 1975 óta folyamatosan a szakmában dolgozik, építésvezetőtől az ügyvezető igazgatóig különböző posztokon. 2001-ben építési műszaki ellenőri, felelős műszaki vezetői végzettséget szerzett.

Zsupponits Jenő több mint tíz évig dolgozott építésvezetőként, majd főépítésvezetőként több nagy magyarországi útépítő cégnél.

2000-től termelési főmérnöke, majd területi igazgatója lett az egyik legnagyobb útépítéssel foglalkozó társaságnak, a Betonút Szolgáltató és Építőipar Rt.-nek.

2007-től ügyvezetőként felelt az Éduvíz vízügyi építő vállalatnál a cég gazdasági és műszaki irányításáért. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatói pozícióját megelőzően egy évig irányította ügyvezetőként a műszaki tevékenységet végző Forker Kft.-t.

A hazai közutakért elhivatott, több évtizedes, komoly tapasztalattal és műszaki kompetenciával rendelkező szakember a pozícióra kiírt pályázat útján foglalhatta el a vezérigazgatói széket. Legfontosabb feladatának az irányítása alá tartozó Magyar Közút által kezelt közúthálózat gazdaságos, hatékony és biztonságos fenntartását, üzemeltetését tartja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.