BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

100 millió dollárt "gründol" a Twitter

A mikroblog oldal a hírek szerint kész arra, hogy 100 millió dolláros tőkével bővítse a vállalkozást, bár a reklámok nagy számban csak 2010-ben jelennek meg az oldalon.

A most bejelentett 100 millió dolláros tőkeemelés 1 milliárd dollárra emeli a Twitter értékét. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államokban a Domino’s Pizza nevű, több mint tízezer főt foglalkoztató vállalkozás ér ennyit, miközben a Twitter 60 alkalmazottal működik és nincs kimutatható pénzügyi forgalma – írja a New York Times.

Biz Stone, a Twitter egyik alapítója egy konferencián azt mondta: a mikroblogging oldalon 2010-előtt nem jelennek meg a reklámok (az egyik lehetséges bevételi forrás). Mindenesetre a weblap tőkeemelése felkeltette az iparág érdeklődését, tekintve, hogy alig pár vállalkozás dicsekedhet ilyen ütemű növekedéssel.

Az oldal három és fél éve működik és mostanra 54 millió látogató vonz havonta. A lap által megkérdezett elemző szerint a Twitter az innováció új szintjét jelenti az interneten. A 100 millió dolláros befektetést az Insight Venture Partners kockázati tőke társaság, a T. Rowe Price pénzalap, valamint a Twittert jelenleg is támogató Spark Capital és az Institutional Venture Partners finanszírozzák.

A weboldal saját közlése szerint eddig 55 millió dolláros tőkét gyűjtött és további 25 millió dolláros megtakarítással rendelkezik. A hírek szerint a Facebook, a Google és a Microsoft is szemet vetett rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.