BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GoogleMapsen a legnagyobb hazai turisztikai adatbázis

Online térképre került szinte a teljes magyar turisztikai szektor: mostantól a világ bármely pontjáról könnyedén meg lehet keresni a legtöbb magyar szolgáltató, például hotel, fürdő, vendéglő, cukrászda, múzeum pontos elhelyezkedését, számos egyéb hasznos információval, fényképpel, videóval kiegészítve.

Felkerült ugyanis a Google ingyenes térképszolgáltatásának, a Google Mapsnek tegnap bemutatott magyar változatára a legátfogóbb hazai turisztikai információgyűjtemény, a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA).

Az internetes térképprogram segítségével így a NETA-ban szereplő közel kilencezer szálláshely, ötezer vendéglátó-ipari egység, 1800 szabadidős lehetőség között is lehet keresgélni, mindemellett pedig ezernél is több, folyamatosan frissülő, helyszínhez kötött program és esemény közül válogathatnak az érdeklődők.



„A magyar turizmus szempontjából rendkívül fontos a világhálón való megfelelő megjelenés, ugyanis az utazásaik megszervezésénél az internetet használják elsődleges tájékozódási forrásként az emberek. Ennek megfelelően a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a teljes marketingköltségvetésének körülbelül 15 százalékát internetes projektekre költi. Ezekbe beletartoznak az online hirdetések, a különböző honlapok létrehozása és fejlesztése, valamint a Google-lal való mostani együttműködéshez hasonlók is” – mondta a Világgazdaságnak Szűcs Balázs, az MT marketingigazgatója, vezérigazgató-helyettese.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.