BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legnagyobb európai hitelminősítő alig burkolt utalása - Bizonytalan "AAA" osztályzatok

"Viszonylag gyorsan" hiteles exitstratégiát kell felvázolniuk a világ legjobb adósbesorolású kormányainak ahhoz, hogy megszolgálják a középtávú költségvetési konszolidációs elkötelezettségükbe vetett bizalmat - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban kiadott figyelmeztetésében

A legnagyobb európai hitelminősítő alig burkolt utalást tett arra, hogy bizonytalanná is válhat a vezető világgazdasági erőcentrumok "AAA" osztályzatainak jövője.



A Fitch megfogalmazása szerint ugyanis az államháztartási exitstratégia - vagyis a költségvetési forrásokból finanszírozott gazdaságösztönzés felszámolásának módja - döntő szerepet játszik majd az "AAA" osztályzatú gazdaságok, köztük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország vagy Németország szuverén hitelképességi kilátásainak megítélésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.