BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a Microsoft "titkos" prototípusa – Videó

A Microsoft a jelek szerint igyekszik az Apple-ről magára terelni a rivaldafényt saját tablet PC-jével. A hét hüvelykes dupla érintőképernyővel szerelt gép megemelheti a kategóriával szembeni kívánalmakat.

A Microsoft tabletje jelenleg a prototípus szakaszban van és távolról sem biztos, hogy a Gizmodo által kiszivárogtatott videón látható szerkezet tömegtermelését megkezdi a cég. A tabletet dupla multi-touch képernyővel szerelik, amely kagyló formában helyezkedik el - írja a PC World.

Ha feltételezzük, hogy mindkét 7 hüvelykes kijelző felbontása 800x480, akkor a Microsoft gépének felbontása egy hagyományos netbookénak 125 százalékát éri el, annak ellenére, hogy mintegy 30 százalékkal kisebb, mint az átlag netbookok. A tabletekkel kapcsolatban gyakori kifogás, hogy nincs elég hely a szövegbevitelnek. A két képernyős megoldás segít ezen: az egyik oldal a monitor, a másik lehet a virtuális billentyűzet.

A gép egyrészt multi-touch-csal, másrészt tollal vezérelhető és külseje leginkább egy hagyományos újságéra emlékeztet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.