BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ne klikkeljen ide - a legalattomosabb webhelyek listája

Exponenciálisan növekszik a netes veszélyek száma, a kiberbűnözők egyre újabb és újabb utakat keresnek, hogy a pénzünket, személyazonosságunkat vagy más értékeinket ellopják. A legnagyobb veszélyt ma már a webböngészés jelenti.

Az internetbiztonsági piac meghatározó cégének számító Symantec összeállított egy hosszú listát, amely az idei nyár legalattomosabb webhelyeit sorolja fel.
 
Ezek 48 százaléka felnőtt tartalmat kínáló weboldal. A listán  szarvasvadászattól az élelmezésig, a műkorcsolyázástól a jogszolgáltatásig és az elektronikai eszközök vásárlásáig sok minden szerepel.

A legfertőzőbbek listáján a  kártékony szoftverekből van a legtöbb, ezt követik a biztonsági veszélyforrások és a böngészők hibáinak kiaknázásai. Ezeknek a webhelyeknek már a puszta meglátogatásával is fertőzésnek tehetjük ki a számítógépet.

Ez azt jelenti, hogy nem kell letölteni semmit, vagy bárhová kattintani, enélkül is kárt okoz a weboldal, vagy ami még rosszabb lehet, személyi és pénzügyi adatainkat a kiberbűnözők kezére adhatjuk.

Mitől ennyire alattomosak ezek a webhelyek? A Symantec tapasztalatai szerint a rosszindulatú webhelyeken átlagosan 23 kártevő található. A legfertőzöbbek listáján szereplőknél viszont elképesztő az átlag: webhelyenként 18 ezer.

A legveszélyesebb webhelyek:

17ebook.com
aladel.net
bpwhamburgorchardpark.org
clicnews.com
dfwdiesel.net 
divineenterprises.net
fantasticfilms.ru
gardensrestaurantandcatering.com
ginedis.com
gncr.org 
hdvideoforums.org
hihanin.com 
kingfamilyphotoalbum.com
likaraoke.com
mactep.org 
magic4you.nu 
marbling.pe.kr
nacjalneg.info
pronline.ru
purplehoodie.com
qsng.cn
seksburada.net
sportsmansclub.net
stock888.cn 
tathli.com 
teamclouds.com
texaswhitetailfever.com 
wadefamilytree.org 
xnescat.info 
yt118.com 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.