BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lakossági áram ára 1,3 és 6,2 százalék között emelkedik

Az EON emel a legtöbbet: 6,2 százalékkal lesz dárágább az áramár

Szolgáltatónként eltérően 1,3 és 6,2 százalék közötti mértékben emelkedik az áram végfelhasználói ára a lakosságot, a kisfogyasztókat és a közintézményeket ellátó egyetemes szolgáltatói körben - közölte a Magyar Energia Hivatal csütörtökön a hivatal honlapján.

A legtöbbet (átlagosan) az EON emel, 6,2 %-al, szorosan a nyomában liheg a DÉMÁSZ 3,9 %-os áramáremeléssel, az ELMŰ 2,4, míg az ÉMÁSZ 1,3%-al kér többet.

A szolgáltatók a kért átlagos áremelési mértékeket a 2009. év eddig eltelt időszakában érvényesülő árrés jogszabályban meghatározottnál alacsonyabb szintjével és az átlagosnál jóval drágább kötelező átvételű villamos energia beszerzés vártnál magasabb részarányával indokolták. A szolgáltatók árkérelmeikben már számoltak a gázárak októberi csökkenésével is.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.