BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Nissan iPhone-nal tanít ügyesen vezetni

A Nissan a Japánban zajló Ceatek informatikai kiállításon mutatta be iPhone alkalmazását, melynek célja, hogy a lehető legtakarékosabb vezetésre szoktassa a sofőröket.

A Nissan egyelőre Yokohamában teszteli az eco-driving rendszert. Az autóba telepített iPhone a WiFi hálózatot használva közvetíti az adatokat a gyorsulásról, lassulásról és az utazósebességről. Az információt a készülék a központi szervernek továbbítja, amely ezután összeveti azokat az optimális vezetési móddal.

A sofőr egytől ötig terjedő skálán láthatja, mennyire gazdaságos és környezetbarát vezetési stílusa – jelenti a PC World. A Nissan kutatóközpontjának munkatársa elismeri, hogy az adat csak megközelítőleg pontos, hiszen az autó sebességéből számítja ki a fogyasztást.

Stephane Bouet ugyanakkor úgy véli, a program elég ahhoz, hogy a tulajdonosok általános képet kapjanak arról, hogyan vezetnek. Az alkalmazást egyelőre Yokohamában tesztelik és még nem dőlt el, széles körben is terjesztik-e majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.