BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az okosok harca - Meglepő veszteség a Nokiától

A Nokia hálózati üzletágában történt leírásai és az okos telefon üzletág gyengülése miatt a befektetőket is meglepő veszteséggel állt elő mai jelentésében.

A harmadik negyedévre vonatkozó eredmények bejelentését követően a Nokia részvényeinek árfolyama 7,8 százalékkal csökkent. A cég közlése szerint a július-szeptemberi időszakban az a cég részesedése az okos telefon üzletágban az előző negyedévi 41 százalékról 35 százalékra esett vissza – tudósít a Reuters.

A fogyasztói kereslet talán a javulás korai jeleit mutatja, de ezek az eredmények igazolják, mekkora a nyomás ezen a szektoron. Az Apple iPhone-ja a gravitációt meghazudtolva halad – vélte a CCS Insight elemzője.

A világ első számú mobilgyártójának emellett a hálózatok üzletágban 908 millió eurós veszteséget kellett leírnia a piaci feltételek hatására. Ezzel a cég a várt részvényenkénti 0,09 eurós profit helyett 0,15 eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.