BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bayer: A legrosszabbon már túl vagyunk

Jó eredményeket Bayer német gyógyszer- és vegyészeti konszern jó úton halad. Noha az idei harmadik negyedévben a forgalma csökkent, az üzemi eredménye nőtt és valamivel több volt annál az 1,471 milliárd eurónál, amire az elemzők számítottak.

A Bayer adózás előtti nyereségének összege 0,4 százalékkal nőtt és összege 1,493 milliárd eurót ért el. Az üzleti forgalom értéke a tavalyi 32,9 milliárd euró után idén 31-32 milliárd euróra csökkenhet. A legnagyobb német gyógyszergyártó eredményeivel felülmúlta az elemzői várakozásokat és megerősítette az évre vonatkozó korábbi kilátásait – tudósít a Reuters. A harmadik negyedév magprofitja 1,5 milliárd eurón stagnált (a szakértők 1,47 milliárd euróra számítottak).

A vállalat az erősödést a műanyagipari részlegnek köszönhette, míg a növényvédő szereket gyártó CropScience divízió a rossz időjárás, valamint az alacsony gabonaárak miatt gyengélkedett.

2009 egészét tekintve a vállalat megerősítette korábbi előrejelzését miszerint a profit 5 százalékkal csökken majd. A Bayer meglátása szerint a válság legrosszabb szakaszán túl vagyunk, az ázsiai-Csendes-óceáni régióban a volumenek ismét növekednek. A Bayer idén 31-32 milliárd eurós eladásra számít, az előző évi 32,4 milliárdhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.