BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borzasztó siker – Tarolnak a horror videójátékok

A felmérések szerint a horror műfajú videójátékok kiemelkedő eladásokat produkáltak az Egyesült Államokban idén.

A Wedbush Morgan Securities elemzője szerint idén szeptemberig 147 millió dollár értékben keltek el horror videójátékok a tengerentúlon. Jigsaw, Jason és Freddie Krueger igazi sztárnak számítanak a konzolok világában és ezt a gyártók ki is használják - írja a Reuters.

Az iparág összehangolja tevékenységét a filmstúdiókkal, a Fűrész például akkor jelent meg Xbox és Playstation verzióban, amikor az új film a mozikban debütált. A készítők nagy sikert várnak, mivel a játék két film közötti történetet mond el, így újdonságot mutathat a rajongóknak.

A műfaj néhány képviselője, így a Devil May Cry, az Alone In The Dark, a Dead Space vagy a Dante’s Inferno az elemzők szerint jól teljesít majd. De eddig egy cég sem múlta felül a Resident Evil 5 sikerét. A Capcom március 13-án pénteken dobta piacra a szoftvert, amelyből eddig 1,94 millió példányt adtak el. A felmérések szerint csak ez a program a szektor eladásainak felét teszi ki. A következő Resident Evil filmet már forgatják és jövőre kerül a mozikba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.