BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háborús állapotok – A felejtés tesz jót a turizmusnak

A válság ellenére szép forgalmat bonyolítanak majd az október 23-i hosszú hétvégén a vidéki szálláshelyek. Népszerűek az európai városlátogatások is: aki teheti, az ünnepet a közelgő iskolai szünettel meghosszabbítva külföldön tölti – írja a Népszabadság.

Könnyen hoppon maradhat, aki az utolsó pillanatra hagyta a szobafoglalást az október 23-i hosszú hétvégére. - Több gyógy- és wellness-szállónk is telt házas már, főképp a vidéki hotelekben várható intenzív forgalom - mondta lapunknak Deák Imre, a Danubius Hotels Group vezérigazgatója.

Tavaly négynapos volt az október 23-i hétvége (az évforduló csütörtökre esett), ennek ellenére mindössze tíz százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest a foglaltság. Deák Imre szerint figyelembe véve, hogy a gazdasági válság közepén tartunk, ez egyáltalán nem rossz eredmény – tudósít a Népszabadság.

A foglaltsági adatokból az is kiderül, hogy a magyarok már nem menekülnek Budapestről a nagygyűlésektől, tüntetésektől való félelmükben, és a külföldiek sem tartanak a magyarországi kirándulástól. A fővárosi Danubius- hotelek foglaltsága még nőtt is tavalyhoz képest.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.