BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Helyreigazítás - A Volksbank nem fuzionál a BNP Paribassal

2009. augusztus 7-én, a BNP Paribas stratégiai döntése következtében a Magyarországi Volksbank Zrt. és a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe aláírt egy portfolió-átruházási megállapodást.

Ennek alapján 2009. október elsejével a Magyarországi Volksbank Zrt. átvette a BNP PARIBAS magyarországi kis- és középvállakozási körbe tartozó ügyfeleinek egy részét. Korábban félreérthető formában tettük közzé a Gazdasági Versenyhivatal közleményét.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően az állomány-átruházáshoz szükséges engedélyezési eljárások lezajlottak, mind a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, mind a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta azt. Azonban a GVH Vj-106/2009. számú határozatával kapcsolatban a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe pontosítást kér, mivel nem a teljes portfolió átruházásának engedélyezését kérelmezte a két bank, hanem csak kis- és középvállalati ügyfélportfolióját alkotó követelések és kötelezettségek egy kis hányadának átruházásáról van szó. Így ebben az esetben nem beszélhetünk a két bank fúziójáról sem.

A BNP Paribas Magyarországi Fióktelepének továbbra is célja, hogy meglévő ügyfélkörével minél magasabb színvonalú, minél teljesebb körű szolgáltatást nyújtva hosszú távú kapcsolatot tartson fenn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.