BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IBM: versenyezne a Google-lal és a Microsofttal

A világ harmadik legnagyobb szoftverkészítőjeként, illetve legnagyobb számítástechnikai szolgáltatójaként számon tartott IBM „cloud computing” keretein belül nyújtana e-mail szolgáltatást ügyfeleinek, hogy piaci részesedést hódítson el a Google és a Microsoft elől – tudósított a Bloomberg hírügynökség.

A „cloud computing”, azaz a felhő-számítástechnika a sok önálló vállalati IT-környezet helyett néhány megosztott globális adatközpontra épít, így az informatikában korábban ismeretlen mértékű költség- és szolgáltatásoptimalizálást tesz lehetővé.

Az IBM LotusLive iNotes nevű szolgáltatása havi 3 dollárba kerül majd a felhasználóknak, szemben a Microsoft 2 vagy a Google 50 dolláros havi díjával. Az utóbbi szolgáltatása azért ennyivel drágább, mivel nemcsak a vállalati e-mail kiváltására alkalmazható, hanem irodai és egyéb programokat is tartalmaz a szolgáltatáscsomag.

Az IBM úgy próbál teret hódítani új termékének, hogy kijelentette: szolgáltatása biztonságosabb lesz, mint versenytársaié. Emellett az amerikai óriásvállalat mobiltelefonokra optimalizált kiegészítő szolgáltatásokat is nyújt majd a szolgáltatáscsomaghoz.



„A cloud computing piacában nagy lehetőségek rejlenek, az iparág mérete 2012-re a 66 milliárd dollárt is elérheti” – mondta a Bloomberg híradása szerint Erich Clementi, az IBM cloud computingért felelős részlegvezetője. VÁ

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.