BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MAN – Oroszországba, szeretettel

A német MAN-konszern a jövőben Oroszországban is teherautógyártásba kezd. Ezt Halkan Samuelsson, a cég igazgatóságának elnöke közölte a Süddeutsche Zeitunggal a braziliai Sao Paolóban, egy kamionvásáron.

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, két év múlva már legördülhetnek az első MAN-teherautók az oroszországi szerelőszalagról. Ezzel a MAN közvetlenül léphet az orosz piacra, amelyet eddig lengyelországi üzemeiből látott el – idézi a Süddeutsche Zeitung információit az EarthTimes.

A vállalat vezetőjének elmondása szerint a létesítendő orosz gyár modellje a brazíliai Resendében található egység lesz, amelyet a konszern az év elején vásárolt meg fő részvényesétől a Volkswagentől. Bár a gyárat a kilencvenes években építették, jelenleg is a világ egyik legfejlettebb üzemének tekinthető. A lap információi szerint Resendében feleakkora költséggel gyártják le a teherautókat, mint máshol.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.