BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepően jó hír a Motorolától – Androidban a bizodalmuk

A Motorola kellemes meglepetést okozott az elemzőknek azzal, hogy pozitívban zárta le a harmadik negyedévet. Az eladások ugyan csökkentek, de a cég az új, Android alapú mobiloktól fordulatot remél.

Több veszteséges hónap és a piaci részesedés szűkülése után a Motorola immár a második negyedévét zárja profittal. A cég 12 millió dolláros nyereséget könyvelt el az előző év azonos időszakában felhalmozott 397 millió dolláros mínuszhoz képest. Ezzel a vállalat felülmúlta a Thompson Reuters elemzőinek várakozásait.

Az eladások ugyan csökkentek, de a Motorola bizakodóan tekint a jövőbe két új készülékére támaszkodva, amelyek a Google Android operációs rendszerére épülnek majd és amelyek közül az egyik már az idei karácsonyi szezonban elérhető lesz az Egyesült Államokban. A Motorola a jövőt illetően is bizakodó, a decemberben végződő negyedévre a szakértőknél pozitívabb előrejelzést tett közzé - tudósít az AP.

A harmadik negyedévben a cég 13,6 millió telefont adott el világszerte, ez 27 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.