BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Michael Jackson segített a Sonynak

A Sony a vártnál kisebb veszteséget jelentett, a vállalat eredményeit a Playstation 3 és a Michael Jackson albumok eladásai javították.

A Sony 289 millió dolláros veszteséggel zárta a negyedévet egyrészt a költségek csökkentésének, másrészt a Playstation, valamint a Michael Jackson albumok eladásainak köszönhetően. A cég a 2010 márciusával végződő pénzügyi év egészét tekintve is a korábbinál jobb eredményekre számít - tudósít az AP.

A Sony most 1,3 milliárd dollár helyett 1 milliárd dolláros mínuszt vár, valamivel kevesebbet, mint az előző pénzügyi évben. Howard Stringer vezérigazgató 2005-ös kinevezését követően jelentős változásokat ígért, de az igazán meggyőző eredmények egyelőre elmaradnak.

Az elektronika és készülék üzletágban a Sony profitot termelt a negyedévben, de a lapos televíziók és csipek terén a vállalat megszenvedte a gyengébb keresletet. Az erős jen 846 millió dolláros profitot törölt ki a Sony könyveléséből, a Playstation 3 eladásai viszont jelentően javultak. A vállalat pénzügyi igazgatójának közlése szerint a költségcsökkentési intézkedések életbe léptetése folyamatban van, de a televízió üzletágban a gyors váltás nehézségekbe ütközik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.