Bár számos tanulmány is megjelent a két termék előnyös élettani hatásáról tudományos folyóiratokban, még viták folynak arról, hogy hogyan szerepeljenek ezek az eredmények az EFSA-nak beadandó dossziékban.
Azóta újabb kísérlet is bizonyította, hogy az emésztési problémák megoldásában eredményes a termék. Érdeklődéssel várja az élelmiszeripar az EFSA döntését, melyben több probiotikus termék is szerepel.
Az Európai Bizottság javaslatot tesz öt tápanyag-összetételre vonatkozó állítást engedélyezésére, ebből kettő az omega-3-zsírsavval kapcsolatos. Szigorú követelményeket támasztanak a javaslatban arra vonatkozóan, hogy mikor lehet omega-3-zsírsav forrásának tekinteni, vagy magas omega-3-zsírsavtartalmúnak minősíteni egy élelmiszert.
A Bizottságnak még nincs végleges álláspontja, a tervezet még meg is változtatható. A javaslat az EFSA-val történt konzultáció után született meg, mivel úgy ítélik meg, hogy az omega-3-zsírsavnak fontos szerepe van az étrendben és az ebben gazdag élelmiszerek a fogyasztóknak egy egészségesebb választás lehetőségét is kínálják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.