BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

515 vegyi anyagot kennek magukra a nők naponta

A nők a szépségápolás során átlagosan 515 különböző anyagot kennek az arcukra és a testükre naponta. Átlagosan 13 kozmetikai terméket használnak naponta, ezek nagy része több mint 20 összetevőből áll.

A Bionsen felmérése szerint a nők átlagosan 13 kozmetikai terméket használnak naponta, ezek nagy része több mint 20 összetevőből áll. A parfümök mintegy 250 alkotóelemből tevődnek össze, de egyes termékekben akár 400 vegyi anyag is található – írja a Telegraph.

Az ajakrúzs átlagosan 33, a testápoló 32, a szempillasfesték 29, a kézkrém pedig 11 alkotóelemből áll. A felméréssel arra hívta fel a figyelmet, hogy a modern szépségápolási kultúra részeként a nők egyre több terméket használnak, ezek pedig az egészségre ártalmas alkotóelemeket is tartalmazhatnak.

Egy korábbi felmérés kimutatta, hogy a 25 év alatti nők egyharmada olyan kozmetikumokat is használ, amelyeket 40 év fölöttieknek szántak, így fölöslegesen teszik ki magukat potenciálisan káros kezeléseknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.