BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kicsi szép - Miért imádjuk a netbookokat?

A Canalys iparági elemző Londonban tartott fórumán ismertette az európai netbookhasználattal kapcsolatos felmérése eredményeit. A 20 ezer fő megkérdezésével végzett kutatás kimutatta: nem csak kedvező árulnak köszönhetik népszerűségüket a kis noteszgépek.

A Canalys több mint húszezer kérdőívet töltött ki Európa szerte, hogy megtudja, mi motiválja a netbookot választó vásárlókat. Az eredményeket Londonban a tartott Canalys Mobility Forum keretében mutatta be Mike Welch vezérigazgató.

A felmérés megmutatta: a felhasználók 59 százaléka kis mérete miatt választja a netbookokat. 42 százalék szeretne kompakt, hordozható számítógépet, amelyet a lakáson kívül is használhat, és mindössze 17 százalék válaszolt úgy, hogy elsősorban a falakon belül szándékozik használni számítógépét – tudósít a The Register.

A cég tapasztalati szerint háromból két felhasználó PC mellett használja netbookját és csak 15 százalék válaszolt úgy, hogy az alacsony ár volt a vásárlás elsődleges szempontja. A netbookokat háromszor akkora eséllyel használjak a szabadban, mint a notebookokat és nem csak magáncéllal.

A válaszadók 52 százaléka üzleti céllal is használná a netbookját vagy már használja is. A Canalys arra is kíváncsi volt, milyen rendszert választanak az üzleti felhasználók? A felmérés szerint a netbook tulajdonosok fele böngésző alapú operációs rendszert használna Microsoft alkalmazás helyett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.