BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Metro nem jósol

A Metro nagykereskedelmi vállalat az elemzői várakozásoknál magasabb profitot jelentett a harmadik negyedévben, de az év hátralevő részére nem adott prognózist.

A Dow Jones Newswires elemzőinek 333 millió eurós várakozásaival szemben a német nagykereskedő 357 millió eurós profittal zárta a harmadik negyedévet. A nyereség 1,1 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakában mértnél.

A cég az AFP által idézett közleménye szerint egyértelműen javuló trendként értékelte az eredményeket, de a bizonytalan piaci körülmények miatt nem adott előrejelzést a 2009-es év egészére. A vezérigazgató ugyanakkor megfelelőnek nevezte az elemzők által várt 1,93 milliárd eurós operatív profitot. Az eladások értéke 4,6 százalékkal csökkent, főként a kelet-európai üzletek eredményeinek könyvelésekor keletkező árfolyamveszteség miatt.

A Metro, amely forgalmának 60 százalékát Németországon kívül bonyolítja, 1,5 milliárd dolláros költségcsökkentő programot hirdetett 2012-ig, amelynek első eredményei a cég szerint már érzékelhetőek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.