BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A választásokig biztosan marad a MÁV…

Egy időre kénytelen lesz lemondani a MÁV nyugat-dunántúli vonalhálózatának megszerzéséről a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt.

Az országgyűlési választásokig ugyanis a kormány nem foglal állást a magyar-osztrák vasúttársaság terjeszkedési terveiben szereplő 12 vasútvonal üzemeltetésének átadásáról - tudta meg a Népszabadság.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye 607 kilométer vasútja a 2010 tavaszán esedékes kormányváltásig biztosan a MÁV kezében marad. Lapunk múlt heti cikke nyomán ugyanis egyértelművé vált, hogy a kabinetnek nincs ideje az üzemeltetési jogok átadásának lebonyolítására.

 Ennek ellenére a MÁV vezetői nem dőlhetnek hátra - a több tízmilliárd forint összértékű vasúti infrastruktúra kezelésének megszerzéséről a GYSEV a legkevésbé sem mondott le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.