BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átszervezés a Magyar Telekomnál

A T-Systems nagy ügyfeleivel kapcsolatos üzletek átkerülnek a KFKI-ba

Újabb állomásához érkezett a Magyar Telekomnál (MT) két és fél éve indított átszervezés. A céges és kormányzati megrendelőkkel foglalkozó T-Systems üzletágban a legnagyobb ügyfeleknek szóló távközlési és informatikai ajánlatok értékesítése egykapussá válik, s a teljes portfólió átkerül az MT-ből az egyik leányvállalatába, a KFKI-ba – tudtuk meg Papp Istvántól, az MT vállalati üzletágának vezérigazgató-helyettesétől. Jogi értelemben a KFKI viszonteladói státusba kerül, az MT nevében köt majd szerződést az ügyfelekkel.

A céges üzletágon belül először a távközlésben valósították meg a vezetékes és a mobilszolgáltatások integrációját, de már akkor előrevetítették, a távközlést is mielőbb össze akarják vonni az informatikával – mondta a szakember, hozzátéve: a konvergenciáról szól ma sok minden ezen a területen.

„Ennek az átalakulásnak érkeztünk el egy olyan állomásához, amikor szervezetileg is integráljuk a távközlést és az informatikát, a működés már eddig is többnyire integrált volt” – hangsúlyozta Papp István. Ez a megközelítés jellemzi a nagy nemzetközi versenytársaknál folyó trendeket is.

A Magyar Telekom már nemcsak hálózati szolgáltatóként akar megjelenni a piacon, hanem olyan területeken is mint, az IT- és az üzleti folyamatok kiszervezése, vagy a szoftverek szolgáltatásként történő nyújtása.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.