BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Búcsúzhatnak a bónuszuktól a Toyota dolgozói

Japán, és a világ legnagyobb autógyára 20 százalékkal csökkenti 8 700 menedzserének bónuszait az idei gyengébb teljesítmény miatt.

A döntés hátterében az autóexport drámai csökkenése és a jen erősödése húzódik meg.

A Toyota a termelésben dolgozók idei prémiumát is csökkenti 18 százalékkal. A japán gyár dolgozói évente kétszer kapnak bónuszt, a vállalati eredménytől függően. A menedzsereknek fizetendő nyári bónuszok összegét idén már 80 százalékkal csökkentették - írja az Economic Times.

A Toyota épphogy csak visszakúszott a nyereséges szintre a július-szeptemberi időszakban. A vállalat jelenleg 2,2 milliárd dolláros veszteségre számít az év végén a korábban megbecsült 5 milliárd helyett.

A cég két napja közölte: lecseréli a gázpedálokat abban a 3,8 millió autóban, amelyet szeptember végén hívott vissza az Egyesült Államokban. A hibás gázpedálok esetenként beakadtak a szőnyegbe, balesetveszélyt okozva ezzel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.