BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csonkán maradt építkezések

A Magyar Építő Zrt. pályázna a Zeneakadémia és a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciójára

A válság furcsa lenyomatot hagyott a budapesti városképen, úton-útfélen találkozhatunk félbehagyott építkezésekkel, a felújítás kellős közepén elhagyott házakkal. Befuccsolt vállalkozások, kiapadt források, megváltozott piaci feltételek rajzolták át az eredeti iroda-, lakás- és szállodaépítési terveket.

Az Erzsébet híd pesti oldalán például az olasz tulajdonosai által magas színvonalú szállodának szánt Klotild-palota rekonstrukciója maradt abba, hónapok óta ablaktalanul áll a jobb sorsra érdemes épület.

Októberben vonultak le a munkások az eredetileg 2010 eleji átadással tervezett, 12 ezer négyzetméteres zuglói Hungária Center irodaház építkezéséről, de itt legalább elvégezték az állagmegóvó feladatokat, szigeteléseket. Mindkét projektben érintett a Magyar Építő Zrt., mely fővállalkozóként vezeti-vezette a kivitelezést, egészen addig, amíg a beruházó menet közben meggondolta magát.

A cég elnök-vezérigazgatója ennek ellenére nem panaszkodik, hiszen számos más projektet sikerült folytatniuk, illetve befejezniük. Tolnay Tibor elsőként említette lapunknak a tatabányai élményfürdőt: a négymilliárdos beruházást májusban adták át.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.