BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gázpiaci szakítópróba

Góczi szerint bűnügyet kreálna a volt tulajdonos az EMFESZ-t érintő perekből

Azt követően fajult házkutatássá és őrizetbe vétellé az EMFESZ Kft. és a Mabofi Holdings közötti viszály, hogy az utóbbi tulajdonosa, Dmitro Firtas ukrán üzletember személyesen jelentette fel az előbbi céget és ügyvezetőjét a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

A két vállalat kapcsolatát egy ideje számos per mérgezi, ezekből első fokon az EMFESZ többet már megnyert. Góczi István, a kft. ügyvezető igazgatója szerint Firtas éppen azért fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához, hogy a polgári peres ügyeiket bűnügynek feltüntetve próbáljon fordítani a számára kedvezőtlen helyzeten.

A perek és a nyomozóiroda érdeklődésének egyik fő oka az a mód, ahogyan az EMFESZ tavasszal kikerült a Mabofi ellenőrzése alól. Sokan mégsem üzleti okokat sejtenek az EMFESZ elleni fellépése mögött, hanem azt, hogy a politika kiszállt a kft. mögül. Góczi István pártfüggetlennek tartja az ügyet, de tudja, számos riválisa kíván ártani cégének. Így szerinte sem kizárt, hogy összehangoltak az EMFESZ elleni lépések. Hamarosan több perben másodfokú határozat várható.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.