BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húszezer embert küld el a ThyssenKrupp

Milliárd eurós nagyságrendű veszteségét követően 20 ezer munkahelyet szüntet meg a német ThyssenKrupp acélipari vállalat a jövő szeptemberig. Ugyanakkor a részvényesek egy részvényre 30 centes osztalékot tehetnek zsebre.

2010 szeptemberéig az alkalmazottak száma 167 ezerre csökken. Az idén szeptember végén még 187 ezer dolgozója volt az acélipari csoportnak.

A létszámcsökkentés túlnyomó része abból adódik, hogy a csoport eladja leánycégeit, ezenkívül ötezer embert bocsátanak el, ennek mintegy felét a konszern irányítási funkcióiból.

Elmúlt üzleti évében a ThyssenKrupp 1,9 milliárd eurós veszteséget termelt, forgalma 24 százalékkal 40,6 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Folyó üzleti évében a csoport - megtakarítási és átalakítási programja nyomán - várhatóan ismét a nyereségzónába kerül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.