BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitiltja a kalózokat a Microsoft

A Microsoft megerősítette: a 20 millió Xbox 360 konzol felhasználó "kis részét" letiltotta az Xbox Live szolgáltatásról kalózkodás miatt.

A pontos szám nem ismert, de a BBC News értesülései szerint mintegy 600 ezer videójáték konzol tulajdonost érinthet a Microsoft intézkedése. Redmond megerősítette, hogy lekapcsolja az Xbox Live hálózatról azokat, akik feltörik a konzol beállításait, hogy kalóz szoftvereket futtathassanak rajta.

A Microsoft közleményében leszögezte: minden felhasználónak tudnia kell, hogy a kalóz lemezek használata törvénytelen és egyben ellentétes a felhasználási feltételekkel. A konzolok beállításainak módosítása esetén a garancia elvész, a tulajdonos pedig nem használhatja az Xbox Live hálózatot.

Számos videójátékos új chip beszerelésével teszi lehetővé a Microsoft által nem engedélyezett programok futtatását, néhány chipet kifejezetten kalóz alkalmazások futtatására terveznek. A Microsoft nem közölte, milyen módszerrel állapította meg, mely felhasználókat tiltson le, de leszögezte, hogy minden esetben igazolt volt a szabálysértés. A jelentések szerint az intézkedést követően a konzol a Live hálózatot kivéve tovább használható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.