BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar beszállítói lehetőségek – Japán, a "sztár"

Soha ekkora érdeklődés még nem volt a japán-magyar beszállítói rendezvény iránt: háromszáz tárgyalást folytattak a cégek.

Több magyar elektronikai és járműipari cégnek is komoly esélye van arra, hogy a világ vezető japán nagyvállalatainak beszállítója legyen – ez derült ki az ITD Hungary és japán társszervezete, a JETRO által szervezett rendezvényen. 

A japán cégek idén csak hazánkban vettek részt hasonló programon, és rekordszámú, több mint száz magyar céggel mintegy háromszáz tárgyalást folytattak. Ezek közül jó néhány sikerrel zárult, s hamarosan konkrét megrendelések is várhatóak.

A magyar cégek részéről soha ekkora érdeklődés nem volt tapasztalható az immár hatodik alkalommal megrendezett japán-magyar beszállítói rendezvényen. Idén a tavalyinál ötven százalékkal több magyar vállalat képviselője vett részt a fórumon. A japánok is erős „csapattal” érkeztek a rendezvényre: a nyolc járműipari és négy elektronikai cég között megtalálható volt a Suzuki és a Sony, valamint a világ vezető alkatrész- és szerszámgyártói is.

A magyar cégek nagy lehetőség előtt állnak, hiszen a válság hatására az Európában letelepedett japán vállalatoknál koncepcióváltás figyelhető meg - összegzi a tapasztalatokat az ITD Hungary, amelynek tapasztalatai szerint a szigetország vállalatai is sok esetben váltanák le japán beszállítóikat a költséghatékonyabb, helyi és regionális partnerekre.

A hét hazánkban, és öt Európa más országában letelepedett japán vállalat ki is állította azokat az alkatrészeket és részegységeket, amelyeket a hazai beszállítókkal szeretnének legyártatni. A távol-keleti ország vállalatai elsősorban jármű-és hajtástechnikai alkatrészek, valamint híradástechnikai elemek gyártására keresnek magyar partnereket.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.