BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarok lélegeztetik a világot

Megnyílt a kínai piac is a magyar orvostechnikai berendezéseket exportáló cégek számára

Csecsemőinkubátort és hordozható légzőkészülékeket fognak magyarországi orvostechnikai cégek exportálni a világ számos országába. A november végén megrendezett düsseldorfi Medica 2009 orvosi kiállításon 9 hazai cég jelenhetett meg az ITD Hungary támogatásának köszönhetően legújabb termékeivel.  
 
Több tízezer euró értékben exportálhat csecsemőinkubátorokat Kínába a helyszínen kötött szerződésnek köszönhetően az egyik magyar kiállító, a Medicor Elektronika Zrt.

A cég, a sikeres tárgyalásokat követően a jövőben, nagy valószínűséggel az indiai és közel keleti piacokon is megjelenhet termékeivel. A többi magyar kiállító újdonságai után is nagy volt az érdeklődés. A kiállításon kötött megállapodások alapján légzés vizsgáló ultrahangos készülékeket, valamint harctéri hordozható lélegeztetőgépeket exportálhat a Thormed Kft. Az előbbieket Argentína, Brazília, India, illetve több kisebb Európai országba, az utóbbiakat az Irakban és Afganisztánban állomásozó amerikai hadseregnek.

A klinikai csecsemő inkubátort, nővérhívó-berendezést, elektrofiziológiai készüléket, fiziológiai és farmakológiai labor műszert, valamint női intim higiéniás terméket mutattak még be a magyar standon a szakmai látogatóknak.

"Az idei kiállítást is nagy sikerrel zártuk. Számos új piac nyílt meg a hazai cégek előtt, egyebek közt a dél-amerikai, illetve a távol-keleti országok területén. - mondta el Süveges - Szabó László, a magyar befektetés- és kereskedelemfejlesztő ügynökség üzletfejlesztési igazgatója.
A Medica orvostechnikai kiállítást idén 40. alkalommal rendezték meg. Több mint 120 000 m2-en, csaknem 4200 kiállítóval fogadta a látogatókat.  Az 2009-es szakkiállításon, a válság ellenére is igen magas volt a látogatottság, ahol mintegy 140 000-en voltak kíváncsiak a legújabb fejlesztésekre. Kiemelt témák között idén az elektrogyógyászat, az orvostechnika, a laboratóriumi technika, a diagnosztika, az orvosi termékek, valamint az informatikai és kommunikációs rendszerek szerepeltek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.