BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Naponta öten utaztak egy vonaton - állítja a szakminiszter

Nemet mondott a Putnok-Szilvásvárad vasútvonalra Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, a tárca vezetője a megtakarítási követelményt kényszernek nevezte - írta keddi számában az Észak-Magyarország.

A Putnok-Szilvásvárad vasúti szárnyvonal megszüntetése miatt korábban hat település polgármestere levélben tiltakozott, erre hétfőn érkezett meg Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter válasza.

A tárca vezetője kitért arra, hogy "a vizsgált vonalszakasz napi utasforgalma a 2007-es utasszámlálás alapján 40 fő, az átlagos utasszám vonatonként öt volt. Ez az utasszám nem indokolja a vasúti személyszállítási közszolgáltatás keretében történő kiszolgálást. A tervezett autóbusz-menetrend régiós és érdekképviseleti egyeztetése folyamatban van. A valós utazási igények figyelembe vételével az érintett viszonylatokban új járatok beállítására kerül sor december 13-tól" - fűzte hozzá.

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere úgy nyilatkozott: nem számított arra, hogy a döntéshozók meggondolják magukat. Mint mondta, nem csak tiltakoztak, hanem alternatívát is kínáltak arra, hogyan működhetne tovább az ország legszebb vasútvonala, "de süket fülekre találtunk, erre még csak nem is reagált a miniszter" - mondta a polgármester a napilapnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.