BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin továbbra is számít a Renault pénzére

Vlagyimir Putyin szerint elképzelhető, hogy a Renault emeli részesedését az orosz AvtoVAZ-ban. Az orosz miniszterelnök mindezt annak ellenére jegyezte meg, hogy a francia gyártó korábban egyértelműen leszögezte, hogy nem szándékozik további pénzt fektetni az orosz cégbe.

A legnagyobb orosz autógyártóban jelenleg 25 százalékos részesedéssel rendelkezik a Renault, ez azonban változhat, legalább is Vlagyimir Putyin szerint. Az orosz miniszterelnök szerint megállapodás született arról, hogy a Renault nem csökkenti tulajdonhányadát, sőt, az is lehet, hogy növeli részesedését – tudósít a RIA Novosztyi.

Putyin tájékoztatása szerint az orosz kormány 1,7 milliárd dolláros tőkeinjekciót ad a gondokkal küzdő gyártónak, a Renault pedig technológiai transzferek és későbbi befektetések keretében 447 millió dollárt pumpál az AvtoVAZ-ba.

A Renault alelnöke, aki egyben az AvtoVAZ igazgatótanácsának tagja is, úgy nyilatkozott, hogy a cég megtartja jelenlegi részesedését, de nem fektet be újabb pénzeket a cégbe. Az év végéig az AvtoVAZ tartozása eléri a 2,6 milliárd dollárt. A többek között a Ladát is gyártó cég eladásai 44 százalékkal csökkentek az év első felében. A cég 25 százalékos leépítésre készül.

Az AvtoVAZ tulajdonosai Putyin franciaországi látogatása során megállapodást írtak alá a cég francia üzemének restrukturálásáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.