BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rettegő GM-dolgozók: tízezer embert küldenek el az Opelnél

Egy nappal azután, hogy a General Motors bejelentette, mégsem adja el a Magnának az Opelt, a konszern közölte: tízezer alkalmazottat bocsát el európai gyáraiból.

A General Motors a tervek szerint 3 milliárd eurós költséggel alakítja át az Opelt, az átszervezés része a mai közlés szerint egy tízezer fős leépítés. Egyelőre nem tudni, mely gyárakat milyen módon érint az amerikai anyavállalat döntése, de a német szakszervezetek attól tartanak, hogy a négy ottani gyár közül négyet bezárhatnak - írja a BBC.

A Magnával kötendő megállapodásban egyébként szerepelt, hogy mind a négy németországi üzem folytatja működését. Az ottani szakszervezet a tegnapi döntés hírére azonnal közölte: időszakos munkabeszüntetésekkel fejezi ki tiltakozását.

Ami a Vauxhallt illeti, a GM vélhetően mindkét brit egységet megtartja és a szakszervezet bejelentése szerint mindent elkövet, hogy az "elkerülhetetlen" leépítések számát minimalizálja. A General Motors döntését a britek – a németekkel ellentétben – örömmel fogadták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.