BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbanás volt ma délután a Semmelweis Egyetemen, személyi sérülés nem történt

 

A Semmelweis Egyetem neurológiai klinikájának alagsori zárt tárolóhelyiségében egy sósavat tartalmazó 20 literes ballon hasadt szét, amit a dolgozók robbanásként érzékeltek. A sósav feltehetően formaldehiddel érintkezett, és ebből szúrós szagú gáz keletkezett - mondta Molnár Péter a tűzoltóság szóvivője.  Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók az épület alagsorából 15 embert menekítettek ki, majd átszellőztették a felsőbb szinteket, s homokot szórtak ki a baleset helyszínén, hogy felitassák a vegyi anyagokat.

Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem sajtóreferense azt közölte, hogy a helyiségben - a nyomok alapján - tűz is lehetett, de ezt még vizsgálják. Mint mondta, a 8 négyzetméteres helyiségben más vegyi anyagok is voltak, ezeket elszállítják. Major László, az egyetem biztonságtechnikai igazgatója nem sokkal 17 óra előtt arról tájékoztatott, hogy a betegek folyamatosan visszatérhetnek az épületbe.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.