BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadlábra kerülhet az EMFESZ-vezér

Az EMFESZ Kft. szerdán őrizetbe vett ügyvezetője ma minden valószínűség szerint elhagyhatja a fogdát: vagy házi őrizetbe, vagy lakhelyelhagyási tilalom alá kerül.

A Népszabadság értesülései szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság ma délelőtt dönt az EMFESZ Kft. különösen jelentős értékre elkövetett csalás gyanújával szerdán őrizetbe vett igazgatója, Góczi István ügyében.

Mivel az ügyészség nem indítványozta Góczi letartóztatását, a kérdés csak az, hogy az egyik legnagyobb hazai gázkereskedelmi vállalat első emberének mostantól házi őrizetben vagy lakhelyelhagyási tilalom alatt kell töltenie az időt. Tehát vagy a lakását nem hagyhatja el, vagy a főváros területén szabadon mozoghat.

Tegnap a hazai gázellátás biztonságáért felelős energiaügyi minisztérium is szükségesnek tartotta közleményben megnyilvánulni. A tárca információi szerint az EMFESZ fogyasztói továbbra is megkapják az általuk lekötött gázt - közlik.

Szakértők szerint az EMFESZ képviseli a hazai gázellátás negyedét. Ez főképp ipari fogyasztókra korlátozódik, de 2008 óta már több mint 70 ezer lakossági ügyféllel is leszerződtek. A nyomozás azért indult, mert április végén Góczi István a tulajdonos képviselőjeként úgy adta el a több százmilliárd forint értékű vállalatot egy, a helyettese által képviselt ismeretlen svájci cégnek, hogy arról a tulajdonos nem tudott. Ugyanakkor ezt mind a cégbíróság, mind a Magyar Energia Hivatal (MEH), mind az eddig döntő bíróságok rendben találták.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.