BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Testtel és szemmel irányított játék – Videó

A Sony bemutatta Interactive Communication Unit nevű új fejlesztését, melynek segítségével a játékosok szemük és testük mozgásával irányíthatják a szoftvereket.

Az Interactive Communication Unitot (ICU) a stuttgarti Vision 2009 kiállításon mutatta be a Sony. A berendezést a japán cég az optikai fejlesztésekre szakosodott svájci Atracsysszel közösen dolgozta ki. A rendszer két kamerával biztosítja a sztereó látványt, amelynek segítségével érzékelhető a tárgyak mélységi mozgása is.

A NewScientist videóját megtekintheti itt

A svájci vállalat már korábban is értékesített kéz nélkül irányítható rendszereket, amelyeket főleg steril környezetben használnak. A Sony eszköze azonban – a korábbiakkal ellentétben – nem igényeli speciális szemüveg vagy érzékelő viselését. A szerkezet az ujjak mozgását nem, de a karokét képes érzékelni. A szerkezet öt alapvető érzelem (boldogság, düh, meglepetés, szomorúság és semlegesség) érzékelésére alkalmas. Az érzéseket a korábbi tesztek során felállított arcolvasó algoritmus segítségével azonosítja a gép.

A Sony ugyan elég fejlettnek találja az eszközt, de egyelőre a fogyasztói piacon nem vezeti be, elsőként a reklám szektor próbálhatja ki az ICU-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.