BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyen fotót ne küldjön az önéletrajzához

Az aurafotó nem szerencsés ötlet - hívja fel a figyelmet a tréner, és bár az intelmet nehéz komolyan venni, az eset megtörtént: egy hölgy a szellemi energiamezőjéről készült fotóval is ellátta önéletrajzát – írja a Népszabadság.

A történet némi derültséget visz a kissé egykedvű társaságba - egy megszűnt szerkesztőség tagjai ülnek a teremben, egy outplacement tréningen. A bársonyos elbocsátás lényege az, hogy a leépítő cég befizeti dolgozóit egy programra, amely segíthet nekik munkát találni, például az álláskeresési módszerek csiszolásával. A szolgáltatást több évtizede, válságos időszak hívta életre, nem csoda, hogy az utóbbi időben Magyarországon is radikálisan nőtt iránta az igény.

- Főleg a multik kérnek outplacementet, rájuk jellemző, hogy ezt a kiadást eleve belekalkulálják a leépítés költségébe - számol be tapasztalatai­ról Jónás Anikó, a Kelly ­Services Hungary ügyvezető igazgatója. A személyzeti tanácsadó cég trénerei főként a szellemi munkakörből elbocsátottakkal foglalkoznak, a fizikai dolgozók esetében egészen más megközelítésre van szükség, és ők eleve kisebb arányban érdeklődnek a lehetőség iránt. Igaz, tőlük sok esetben önéletrajzot sem kérnek, így alig lenne miről beszélni – írja a Népszabadság.

Nem úgy a fehérgallérosoknál. A fényképeknél maradva: a többi között megtudhatjuk, hogy nem ajánlott pél­dául közösségi oldalakon olyan fotót közzétenni, amelyen az ember párducmintás alsóneműben pózol a kanapén, vagy éppen pisztolyt tart a fejéhez. A kiválasztást végzők hazánkban is előszeretettel nézik meg azok iwiwes vagy facebookos adatlapját, akiket az önéletrajz alapján be akarnak hívni állásinterjúra. Egy viccesnek gondolt kép vagy erőteljesebb hangvételű Trianon-értekezés banánhéjnak bizonyulhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.