BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jöhetnek a fél kilós notebookok

Tajvan ma bemutatta új, szuper kisméretű mikrocsipjeit, amelyek használatával lényegesen csökkenhet a hordozható készülékek súlya.

Az állami támogatással működő, nano eszközöket fejlesztő laboratórium ma mutatta be az új fejlesztésű mikrocsipet. A tajvani intézmény vezetője az AFP-nek úgy nyilatkozott: az új eszköznek köszönhetően jelentősen csökkenhet a noteszgépek és mobiltelefonok mérete.

A Digitimes elemzője szerint a csip a legmodernebb technológiát képviseli. Jelenleg a notebookok súlya szinte soha nem marad 1,5 kilogramm alatt. A tajvani csip használatával ez fél kilogrammra csökkenhet.

Az intézet 16 nanométeres technológiával dolgozik, a szám a csipen található tranzisztorok közötti távolságot mutatja. Minél kisebb ez a távolság, annál kisebb helyen "fér el" a csip. Összehasonlításképpen: egy ember körme átlag 25 millió nanométer hosszú.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.