BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína tartja el a német luxusautó-gyártókat

A BMW ma csatlakozott a német riválisokhoz, miután az Audihoz és a Daimlerhez hasonlóan erős novemberi eladási adatokról számolt be.

A szeptemberben kezdődő javulás folytatódott, így novemberben a BMW 11,5 százalékkal több, 107 686 autót adott el. Akárcsak az Audi és a Daimler, a BMW is kiemelkedően teljesített Kínában, ahol az eladások száma 39,7 százalékkal emelkedett - jelenti az AFP.

A BMW ennek ellenére globálisan 12,2 százalékos csökkenésről számolt be a január és november közötti időszakban. Az év első hónapjában még így is a BMW vezet a német luxusgyártók között, 1,162 millió eladott autóval. A Daimler 1,02, az Audi 870 600 gépkocsit értékesített ebben az időszakban.

A részletes beszámoló szerint a BMW 13,8 százalékkal több Minit adott el novemberben, mint az előző hónapban, a cég pedig az év utolsó hónapjában is a növekedési trend folytatására számít.

Az Audi 8,9 százalékkal növelte eladásait novemberben, a kínai piacon a növekedés101,9 százalékos volt, így a cég máris túlteljesítette ottani éves eladási célját. A Daimler hétfőn közölte, hogy novemberben 8 500 autót adott el Kínában, csaknem háromszor annyit, mint októberben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.