BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz "kötelező" az Internet Explorer

Az Európai Unió megszüntette a Microsoft ellen indított eljárást, miután a cég beleegyezett, hogy több internetböngészőt is a felhasználók rendelkezésére bocsát.

A megállapodás értelmében a Microsoft tizenkét böngészőt tesz elérhetővé a jövőben a Windows felhasználók számára.

Az Európai Unió kérésére Redmond felugró ablakban ajánlja fel a lehetőséget arra, hogy az Internet Explorert más böngészőre cseréljék a szörfölők. Emellett a jövőben a PC-gyártók akár a Microsoft böngészője nélkül is forgalmazhatják a Windows-zal működő számítógépeket.

Mint arról az AP beszámol, ha a Microsoft betartja a megállapodást, nem kell további bírságot fizetnie. Ha mégsem teljesíti a cég a feltételt, az EU illetékesei bizonyítási eljárás nélkül a globális profit akár tíz százalékára is bírságolhatják az óriásvállalatot. A Microsoft eddig 1,7 milliárd eurónyi büntetést fizetett ki az Internet Explorer miatt.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.