BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kávézólánc, amely megháromszorozta profitját

A Starbucks amerikai kávézólánc továbbra is igazolja, hogy sikeresen túljutott a nehézségeken, és a múlt év utolsó negyedében a nettó profitja 241,5 millió dollár volt.

Egy évvel korábban csak 64,3 millió dollárra rúgott a profit. A cég az elmúlt évben jelentős önköltségcsökkentést hajtott végre és vevőket is sikerült visszahódítania a belföldi piacon.

A Starbucks teljes árbevétele 2009 negyedik negyedében 2,7 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi azonos időszakban feljegyzett 2,6 milliárd dollárról. Az egy évvel korábban is működő üzletek eladásai 4 százalékkal növekedtek, két év után először következett be javulás.

Az eredmények meghaladták a piaci várakozásokat - írja a BBC. A cég több ezer munkahelyet szüntetett meg és több száz gyengén teljesítő üzletet zárt be az utóbbi két évben a takarékosság jegyében. Ugyanakkor új, olcsóbb kávéfélék forgalmazásába kezdett az ügyfelek visszanyerésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.