BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kínaiak már lemásolták az iPadet, de "nem ők voltak"

Az Apple tegnap mutatta be az iPadet, de a jelek szerint egy kínai gyártó már előre bemutatatta annak másolatát.

A Shenzhen Great Loong Brother Industrial Co. hat hónapja forgalmazza a P88 nevű tábla PC-jét. Az eszköz egy túlméretezett iPhone-ra emlékeztet. A kínai másolatokkal foglalkozó bloggerek figyelmének közzéppontjába került a P88, hiszen ez az első eset, hogy – a látszat szerint – egy termék kínai másolata még azelőtt jelent meg, hogy az eredetit piacra dobták volna – tudósít az AFP.

A P88 augusztusban jelent meg a kereskedelemben és a Internationale Funkausstellung keretében is bemutatták. A kínai gyártó értetlenségét fejezte ki az üggyel kapcsolatban, Huang Xiaofang, a cég egyik menedzsere úgy fogalmazott: nem érti, hogy az Apple miért gyártott olyan tábla PC-t, mint az övék. A cégvezető hangsúlyozta, hogy ők jöttek ki elsőként az érintőképernyős eszközzel, vagyis nem ők másolták az Apple-t, hanem fordítva.

Ami a technikai részleteket illeti: a P88 nehezebb az iPadnél, nagyobb a képernyője, a memóriája, a processzora és a riválissal ellentétben USB csatlakozással is rendelkezik. Viszont a kínai változat üzemideje mindössze másfél óra, ellentétben az iPad 10 órás akkumulátor kapacitásával.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.