BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nők félnek - Tízből öt magyar nem számít H1N1 járványra

Továbbra sem aggódunk a H1H1 miatt: tíz emberből öt nem számít járványra, és úgy gondolja, hogy ha az mégis bekövetkezne, akkor sem lesznek tragikus következményei – legalábbis ez derül ki a Medián legfrissebb, decemberi felméréséből.

A kutatás ugyanakkor arra is rávilágít, hogy tízből négy honfitársunk az előbb említettnek épp az ellenkezőjére számít. Az év utolsó hónapjában ráadásul már minden ötödik ember nagyon, további négy pedig közepesen aggódott az új influenza miatt.

Az esetleges H1N1-járvány súlyosságával kapcsolatban a férfiak szkeptikusabbak a nőknél, és az elmúlt hónaphoz képest a szebbik nem sokkal komolyabban veszi ezt a veszélyt.

A véleményekben nem okozott eltérést a válaszadók kora, és az sem, hogy van-e az illető családjában gyerek. Novemberben még az egyik legszkeptikusabb csoport a sűrűn lakott nagyvárosoknál elvileg valóban kevésbé veszélyeztetett falvakban, községekben élőké volt, de decemberre ez Budapest–vidék ellentétté finomodott.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.