BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Stadlernek szerelhet vonatokat a MÁV-Gépészet

Zaránd György, a MÁV-GÉPÉSZET vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen elmondta: esélyt kapnak a Stadlertől vásárolandó motorvonatok összeszerelésére.

A vezérigazgató megemlítette, hogy a cégnek esélye van a MÁV-START Zrt. által vásárolni kívánt motorvonatok összeszerelésére a Szolnoki Járműjavító telephelyen. A már üzemelő villamos motorvonatok magasabb szintű (K4, K5 jelű) karbantartási munkáit a társaság a Stadler cég alvállalkozójaként fogja végezni. Jelentős külső megrendelése van a társaságnak az ÖBB TS (osztrák vasúti karbantartó) vállalattól a hagyományos villamos motorok javítására, azok alkatrészeinek gyártására.

A vezérigazgató elmondta: 2009-ben, a társaság megalakulásának második évében az előzetes számítások szerint 43 milliárd bevétel mellett várhatóan 40 millió eredménnyel lesz képes zárni az évet, míg 2008-ban 45 milliárd bevétel mellett 178 millió forint eredményt ért el a társaság, amit a vállalatkialakítás, beolvadás többletráfordításai mellett valósított meg. A cég idén mindössze 38 milliárd forintos árbevételt és szolid, 10 millió forintos nyereséget tervez.

A társaság hatékonyságjavítás területén elért eredményeit jól szemlélteti az a tény, hogy 2009-ben 4,7 százalékkal növelte az egy főre jutó árbevételét, miközben a megrendelések értéke csaknem 5 százalékkal csökkent 2008-hoz képest.

Zaránd szerint a múlt évjelentős eredménye a MÁV Cargo teherkocsi-javításra kiírt közbeszerzési pályázaton elért siker, amely 2010 októberéig biztosítja a megrendeléseket, 1,2 milliárd forint értékben.

A társaság a MÁV Csoporton kívüli megrendeléseit folyamatosan növelte. A 2007-es 198 millió forintos árbevétel után, 2008-ban 512-re, míg a múlt évben már 906 millió forintra emelkedett az ebből származó bevétel. A vezérigazgató várakozása szerint a társaság külső bevételei a következő években jelentősen emelkedhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.