BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átalakítható kínai okos, Google aggyal – Fotók

A Lenovo megerősítette, hogy elsőként hazájában, Kínába mutatja be LePhone néven Google Android operációs rendszerű okos telefonját.

A Lenovo a kiszállításokat tekintve Kína legnagyobb PC-gyártója és a CES-en tett bejelentésének megerősítését követően most már biztos, hogy hamarosan belép az okos telefon piacra - tudósít a The Wall Street Journal.

A cég a szektor beindítása érdekében 200 millió dollárért visszavásárolja Lenovo Mobile-t, amelyet 2008-ban adott el veszteségessége miatt.

A Lenovo más gyártókhoz hasonlóan a Google Android operációs rendszerét használja a LePhone esetében, de azt saját alkalmazásaival és átalakított felülettel kínálja. A készüléket 3,7 hüvelykes érintőképernyővel szerelik. A 480 X 800 pixeles felbontású kijelző felett egy valódi billentyűzet is megtalálható, amely azonban levehető, így a kagyló telefonból babapiskóta alakú lehet.

A telefon 3 megapixeles kamerával kerül a polcokra, támogatja a Wi-Fi, Bluetooth és 3G hálózatokat, GPS navigáció is a készülék része.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.